Helyi közélet

2007.12.10. 12:04

Még nincs fenyővásár, de van műfenyő

<p>Miskolc - Azt ígértük, hogy hamarosan beszámolunk a karácsonyfavásárról. Nos, ez még várat magára, hiszen az idén később kezdődik a faárusítás. A kereskedők még csak műfenyőt kínálnak. <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-meg_fenyovasar-ot_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Elindultunk hétfő délelőtt, hogy fenyőt vegyünk, illetve, hogy tájékoztassuk olvasóinkat, mennyibe kerül a fenyőfa métere, illetve milyeneket kínálnak a kereskedők. Nem jártunk szerencsével, a Búza téri piacon egy darab fenyőt sem találtunk, és a kereskedőktől azt is megtudtuk, hogy szerdán érdemes visszatérnünk, akkor kezdődik ugyanis a karácsonyfavásár. Nemcsak ott, a városban és a nagyobb bevásárlóközpontokban is a hét közepétől kínálják csak a karácsonyi ajándék fölé valót.
Élő fenyőt, nem de műt találtunk a Búza téri piacon, igaz abból is csak négyet. De úgy tűnik az idei év slágere a műfenyő lesz, hiszen a kereskedők elmondták, sokan keresik ezeket. Szerintük praktikus: nem pereg, és tíz évig megőrzi formáját.
– Sokan érdeklődnek a műfenyő után, nem is csoda, hiszen az élőnek húzós ára lesz – magyarázta Szabó Attila eladó. – Főleg az ezüstnek, egy 2,5 méteres beszerzési ára csaknem 6000 forint.

Nem tévedtünk
Még nagyon az elején vagyunk a karácsonyfavásárnak – mondja Szabó Attila. Azért megnyugtat minket, hogy nem tévedtünk nagyot, amikor azt hittük, hogy már javában kínálják a fenyőket: „Korábban valóban az volt a szokás, hogy az ünnep előtt két-három héttel már megkezdődött a fenyővásár. Most csak az utolsó héten áruljuk, mert a vásárlók óvatosabbak; egyrészt az utolsó pillanatban veszik meg a fát, hogy olcsóbb legyen, illetve nem szeretnék, ha a régen kivágott fa az ünnepeke alatt gyorsan lehullana.”

Fenyőtrend
A vásárlók ezüst- fekete- luc-, illetve kanadai fenyő közül választhatnak. A legtartósabb – Szabó Attila szerint – a kanadai, de ez nagyon drága. A legnépszerűbb azonban az ezüstfenyő, ami ugyancsak nem olcsó, de tartós, és jó illata van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában