Helyi közélet

2007.12.18. 06:53

A cigarettaüzérek gyásznapja

<p>Sátoraljaújhely - Feketepiaci értéken mintegy tízmillió forint értékű csempészdohányt semmisítettek meg a fináncok hétfőn. Speciális zúzó-aprító berendezéssel tették felhasználhatatlanná a cigarettát. <DIA width="850" height="630" alt="Cigarettaüzérek 2007.12.19."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Cigaretta_z_rek_2007_12_19_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Cigarettaüzérek 2007.12.19." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az aluljárókban, a kapualjakban, vagy a piacokon kínált csempészcigarettát árulók gyásznapot is tarthattak volna hétfőn, ha tudják, hogy a Vám-és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnoksága hétfőn semmisíti meg azt a negyvenezer doboz feketeárut, amit különféle módon hoztak be Magyarországra. A cigaretta pedig a felirat alapján Ukrajnából származik.

Izsépy Andrea alezredes a parancsnokság osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy a régió területén 2007-ben jövedéki- és büntetőeljárásokban lefoglalt és jogerősen elkobzott cigarettát Sátoraljaújhelyen a Continental Dohányipari Zrt. gyárábansemmisítették meg. Speciális zúzó-aprító berendezéssel tették felhasználhatatlanná. A ledarált anyagot pedig az egyik szemétlerakóban helyezik el. Az alezredestől úgy értesültünk, hogy a feketecigaretta forgalomba kerülése esetén a magyar államot a minimális adótétellel számolva is tizenegymillió forint jövedéki adóbevétel kiesés érte volna.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában