Helyi közélet

2007.11.27. 11:09

Fegyelmi az ózdi jegyző ellen

<p>Ózd - Elindult a fegyelmi eljárás Ózd jegyzője ellen, a vizsgálat idejére dr. Csiszár Miklóst felmentette a testület a munkavégzés alól. Ez történt a napokban tartott rendkívüli testületi ülésen.</p>

Az írásos előterjesztés négy pontban taglalja a jegyző részéről az elmúlt időszakban a kötelezettségek vétkes megszegésének alapos gyanúját. Ezt Kiss Sándor alpolgármester további szóbeli indoklással egészítette ki.
A tanácskozás során a jobboldali frakció részéről Fazekas Zoltán kiemelte: a kiküldött írásos és az elhangzott szóbeli kiegészítés alapján nem tartja indokoltnak az eljárás megindítását. Csiszár Miklós jegyző ugyanakkor megjegyezte: aggályos a sürgősségi tárgyalás, hiszen a feleknek nem jutott elegendő idő a felkészülésre. A névszerinti szavazáskor 17-en voksoltak igennel, vagyis a fegyelmi eljárás megindítása mellett, négyen, a Fideszes képviselők viszont nem támogatták a javaslatot.

A napirend elfogadása után a képviselő-testület arról is döntött, hogy egy vizsgálóbiztos folytatja le az eljárást az elkövetkezendő 15 napban. 16 igen, 5 tartózkodás mellett Varga Gábor képviselőt bízták meg ezzel a feladattal. Természetesen szerettük volna, ha az érintett, vagyis Csiszár Miklós is megszólal, és megosztja az észrevételeit, de a munkavégzés alól felmentett jegyző elhárította az érdeklődést, annyit mondott: szeretné, ha a történtek leülepednének benne, utána szívesen kifejti az álláspontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában