Helyi közélet

2007.10.15. 12:05

Már öt hónap baleset nélkül

<p>Edelény - Öt hónap alatt egy baleset sem történt. Az Edelényhez közeli, kritikus útszakaszra májusban figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki a rendőrség szakemberei. <A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/mell_ny_a_rend_r_kt_l.pdf"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/SysRes/Sites/BOON/Pics/Icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A veszélyekre hívták fel a figyelmet</B></A> [.pdf - 41KB]</p>

Az edelényi rendőrkapitányság illetékességi területén bekövetkezett balesetek egyharmada a 27-es számú főközlekedési út 22-es kilométer szelvényénél lévő kanyarkombinációban történt.

Sikeres kampány

A közlekedési osztálya elemezte a területén bekövetkezett balesetek számát és előfordulási helyét. Az eredmény kimutatta, hogy a ,,22-es" különösen veszélyeztetett terület. Az első negyedévi adatok szerint 36 balesetből 11 ezen a szakaszon történt. Az ott bekövetkezett esetek azért hordoztak és hordoznak magukban nagy veszélyt a személy és vagyonbiztonságra, mert az úttest mellett mintegy másfél méteres szintkülönbséggel található egy mezőgazdasági terület, s ha az esetlegesen megcsúszó jármű ide sodródik, akkor szinte biztosan fel is borul.
Az érintett szakhatóságok engedélyével és támogatásával a veszélyes útszakaszon 60 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be és kihelyezték a „Csúszós úttest” és az „Esőben fokozott balesetveszély” jelző táblákat. Mindezek mellett az elmúlt évben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kezdeményezett és sikeres kampány látványelemeinek ötletéből kiindulva (roncsautó, fejfa) a veszélyes útkanyarulatot megelőző útszakaszon mindkét irányban elhelyezett táblák hívják fel a figyelmet az esetleges veszélyekre. Az érintett útszakaszon rendszeressé tett sebességellenőrzések is hozzájárulnak a térség közlekedés biztonságához.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában