Helyi közélet

2007.10.14. 10:06

Fokozott rendőri jelenlét az olaszliszkai lincselés évfordulóján

<p>Olaszliszka - Fokozott rendőri ellenőrzésre, motoros rendőrökre, járőrökre kell számítani Olaszliszka és a Sárospataki Rendőrkapitányság vonzáskörzetében a hétvégén és a következő hét első napjaiban is.&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>A Büntető törvénykönyv</B></A> [.pdf - 912KB]</p>

14:00 - Valamennyi motoros konvojban ment Olaszliszkáról Tiszavasváriba, ahol az áldozatot eltemették. Tiszavasváriban szintén megemlékezéseket tartanak.

12:00 - Több mint 100 motoros érkezett meg eddig Olaszliszkára, és más megemlékezők is csatlakoztak hozzájuk. A sportpálya melletti szakaszon rendeződnek sorokba a résztvevők, a rendőrség egyenruhásokkal biztosítja a területet, és a motorosokat is rendőrök vezetik fel a lincselés helyszínére, ahol koszorúzásra is sor kerül majd hamarosan.
Jelenleg a főutcára vonulás megkezdéséhez szükséges előkészületek zajlanak. Rendbontásra eddig nem került sor.

08:00 - Fokozott rendőri ellenőrzésre, motoros rendőrökre, járőrökre kell számítani Olaszliszka és a Sárospataki Rendőrkapitányság vonzáskörzetében a hétvégén és a következő hét első napjaiban is.
Erre adott utasítást Dr. Gaál Krisztián pataki rendőrkapitány, miután többen tettek bejelentést arról, hogy az éppen egy esztendővel ezelőtt Olaszliszka főutcáján történt kegyetlen gyilkossággal összefüggésben megemlékezést kívánnak tartani. Ezért senki ne lepődjön meg azon, hogy ezekben a napokban a 37-es főúton és Olaszliszkán is több rendőrrel találkozhat.
Az egyenruhások a várhatóan nagyobb számban érkező megemlékezők közlekedését segítik elő, de a közrend megóvása is fontos feladatuk, az egymást követő megemlékezések méltóságát garantálják jelenlétükkel.
A 37-es főúton már most motoros rendőrök és autós járőrök cirkálnak, mint ahogy a faluban és környékén éjjel-nappali járőrözés folyik.

Lapértesülésünk szerint az áldozat hozzátartozói és szervezetek is eljönnek majd a hírhedt helyszínre, várhatóan koszorúzások is lesznek, illetve jelentős motoros mozgásra is számítani lehet.

Kapcsolódók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában