Helyi közélet

2007.09.22. 08:48

Megkérdeztük olvasóinkat a képviselők juttatásáról

<p>Megkérdeztük: Zavarja-e önt a képviselők adómentes költségtérítése? <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/megkepviselok-ot-2.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.gif" width="10" border="0" widht="13" /></A></p>

Engem nagyon zavar. Etikátlannak tartom. Sokkal nagyobb számviteli fegyelemre lenne szükség. Jó lenne, ha jogszabály születne a költségtérítés adóztatásáról és elszámolásáról! A képviselőknek példát kellene mutatniuk, és nem kellene felvenniük juttatásuk egy részét.
Bodnár István (46), rokkant nyugdíjas

Nagyon zavar, mert például a vállalkozóknak még 50 forintról is számlát kell adniuk. Egyenesen pofátlanságnak tartom a képviselők kiváltságát! Teljesen mindegy, melyik párthoz tartoznak, egyben értenek csak egyet, amikor a saját fizetésüket kell megszavazniuk.
Hornyák Zoltán (53), technikus

Kifejezetten zavar! Ne az én adómból keressenek jóval többet a képviselők! Ha fel is veszik a pénzt, adózzanak és számoljanak el vele! Nem igazságos, hogy költségtérítés jár nekik, ezt jogtalanul költik el a mi adónkból. Keresnek ők eleget, hogy fedezzék a költségeiket.
Tóth Edina (28), minőségellenőr

Bizony zavar! Azért, mert amikor mi veszünk vagy eladunk valamit, szemrebbenés nélkül levonják az adót és a járulékokat. A képviselőket mi választottuk, minket kellene képviselniük. Ne az legyen az első dolguk, hogy a fizetésemelést megszavazzák maguknak!
Radnai József (56), nyugdíjas

Én is költségtérítéssel dolgozom, de nekem minden fillérrel el kell számolnom. Az országgyűlési képviselők ugyanolyan emberek, mint mi, ezért az lenne az igazságos, ha ők is elszámolnának a felvett pénzzel.
Tóth László (56), kárszakértő

Olvasóink véleményét videón is megtekintheti: www.boon.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában