Tragédia

2024.07.03. 14:00

Szívszorító: egy tini pár és a nagybácsi fürdőzése torkollott tragédiába Tokajnál - képekkel

Egymás közelében találtak rá a tini szerelmespárra Tokajnál, akik hétfőn fürdőzni indulhattak a Tiszába.

Boon.hu

Hope jelzése alapján találták meg a Tiszában a holtesteket

Forrás: Facebook, Lehoczki László Offical

Kedden délelőtt érkezett bejelentés a rendőrséghez, miszerint három személy eltűnt a Tisza folyóban Tokajnál – nyilarkozta a boon.hu-nak Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Akkor azt tudtuk meg, hogy az egyik eltűnt személy hozzátartozója tett bejelentést a rendőrségnek. 

Dobi Tamás elmondta: „A keresésben a borsodi rendőrök mellett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatásai és a társszervek is részt vesznek” – mutatott rá. Azt még nem tudni pontosan, hogy mit csináltak a folyónál az eltűnt személyek, azt vélhetően egy későbbi vizsgálat tárhatja fel.  

Kedden estére kiderült, hogy megtalálták mindhárom eltűnt - egy felnőtt férfi és egy fiatal pár - holttestét a Tiszában. Halálukat vízbefulladás okozta. 

A tokaji hídfő környékén keresték az eltűnteket
Forrás: Facebook, Lehoczki László Offical

A férfi kutyája őrizte a parton hagyott holmit, először nem engedett senkit a stéghez, de később elszaladt. A rendőrség a bejelentést követően nagy erőkkel kezdte el keresni az eltűnt személyeket. A rendőrök, búvárok nagy erőkkel kutattak a három eltűnt után. 

Mindhárman meghaltak 

Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője is posztolt az esettel kapcsolatban a közösségi oldalára. "Hétfőn este a Legott Mentőcsoporttól kaptam értesítést, miszerint Tokajnál az egyik stégen ruhákat és személyes tárgyakat találtak, amiket egy németjuhász kutya őrzött" – írta. „Az éjszaka folyamán a Legott Mentőcsoport megkezdte a kutatást, adatokat gyűjtött, a hatóságok pedig megkezdték a ruházathoz tartozó személyek felkutatását, illetve elkezdték a szárazföldi keresést” – részletezte. Majd arról is írt: kedden reggel hivatalos felkérést kapott vízi rendészettől, így a Spider Mentőcsoport kedden a helyszínen 2 fővel, 2 kereső kutyával, kezdte meg a kutatást. „Délután Hope jelzése alapján sikerült beazonosítani mindhárom áldozat pontos helyét, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők vezetője pedig a víz alól a felszínre hozta őket” – írta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában