Figyelem!

2024.07.01. 08:00

Hétfő: Ügyfélfogadási szünet a miskolci polgármesteri hivatalban

Ünnepelnek július 1-jén a köztisztviselők.

Boon.hu

Forrás: miskolc.hu

Július 1-jén szünetel az ügyfélfogadás Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának központi ügyfélszolgálatán (Városház tér 8.) július 1-jén, hétfőn, a közszolgálati tisztviselők napján, amely a hivatali dolgozók számára munkaszüneti nap. 

Törvény rendelkezett

A köztisztviselők napja minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon. Ezen a napon 1992-ben lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal, 2001-ben munkaszüneti nappá nyilvánították.

A nap 2016-ig munkaszüneti nap volt a tisztviselők, az ügykezelők és a közhivatalokban dolgozó fizikai alkalmazottak számára. Azóta az adott hivatal, önkormányzat saját hatáskörben dönthet a nap munkaszünetté nyilvánításáról. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában