Vádat emeltek

2024.07.10. 10:30

Gyermeket fosztott ki a férfi Borsodban

Kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az Encsi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki egy élelmiszerbolt előtt két fiúgyermektől pénzt akart szerezni, és addig nem engedte el őket, míg egyiküktől el nem vett ezer forintot.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: sek_suwat

A vádirat szerint a vádlott 2023. május végén az esti órákban egy borsodi kisvárosban lévő egyik élelmiszerüzlet bejáratának közelében, ittas állapotban leszólított két gyermekkorú fiút, és pénzt kért tőlük. A sértettek elutasították, a vádlott viszont percekig nem hagyta őket távozni, időnként megfogva a kezüket, így visszatartva a félelmükben menekülni sem próbáló gyermekeket.

A vádlott a cselekmény elkövetésekor a sértettek közül a 10 éves fiú hátizsákjába belenyúlt, kivett belőle egy mobiltelefont tokkal együtt, majd a tokból magához vett egy ezer forintos bankjegyet. A telefont visszarakta a tokba, de abból közben még 190 forint aprópénz kipergett a földre, amit összeszedett. A megszerzett készpénzt arra használta, hogy egy üveg bort vásárolt belőle.

A sértettek a cselekmény időpontjában 10 és 11 évesek voltak, a vádlott velük szemben jelentős fizikai erőfölényben volt, így kiszolgáltatottságuk, illetve fizikai hátrányuk miatt vele szemben védekezésre képtelen személynek tekintendők.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában