Borzalmas

2024.06.16. 12:33

Megszülte gyermekét, majd átdobta a szomszédba

A Debreceni Ítélőtábla június 20-án tárgyalja az újszülöttjének életét kioltó lány büntetőügyét.

Boon.hu

Az ítélőtábla tárgyalja az ügyet

Fotó: Shutterstock

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a fiatalkorú vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatalemberrel, akivel párkapcsolatba lépett. A lány szülei ellenezték a kapcsolatot, de a nő és a férfi néhány hónapig még találkozgatott egymással. A lány teherbe esett, a férfi pedig megszakította a kapcsolatot vele. 
A lány titkolta a terhességét, orvoshoz nem járt, nem készült a gyermek érkezésére.  

2023 februárjában a szülés megindult és a lány a házuk udvarának hátsó részében egészséges kislánynak adott életet. Az anya miután elvágta a köldökzsinórt, wc papírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára. Ezt követően visszament a lakásba.

A rendőrök találtak rá 

A szülei észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. A lányt kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, ezért értesítették a rendőrséget. A kiérkező rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki azonban a gondos orvosi ellátás ellenére elhunyt.  

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2024 februárjában előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott, a védő és az ügygondnok enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett. 
A Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa június 20-án 9 órától tárgyalja az ügyet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában