Négy év

2024.06.20. 16:30

Maradt az ítélet a csecsemőjét a szomszédba átdobó lányanya ügyében

Sem enyhítésre, sem súlyosbításra nem látott indokot az ítélőtábla.

Boon.hu

Jogerősen is négy év börtönbüntetést kapott a csecsemője halálát okozó fiatalkorú emődi anya. Ahogy arról akkor beszámoltunk, az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2024 februárjában előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott, a védő és az ügygondnok enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Teherbe esett, szakítottak

A váddal egyező, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a fiatalkorú vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatalemberrel, akivel párkapcsolatba lépett. A vádlott szülei ellenezték a kapcsolatot, ezért a vádlott és a férfi néhány hónapig még találkozgatott egymással. A vádlott teherbe esett, a férfi pedig megszakította a kapcsolatot vele.

Nem készült a gyerek érkezésére

A vádlott titkolta a terhességét, orvoshoz nem járt, nem készült a gyermek érkezésére. 2023 februárjában a szülés megindult és a vádlott a házuk udvarának hátsó részében egészséges kislánynak adott életet. A vádlott miután elvágta a köldökzsinórt, wc papírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára. Ezt követően visszament a lakásba. A szülei észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. 

Nem tudták már megmenteni

A lányt kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, ezért értesítették a rendőrséget. A kiérkező rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki azonban a gondos orvosi ellátás ellenére elhunyt.
A Debreceni Ítélőtábla dr Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet a csütörtöki ülésen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában