Döbbenet!

2024.06.06. 07:30

Kifosztotta és sorsára hagyta a haldoklót Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Leartóztatásról döntött a bíróság

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2024. június 2. napján 22 óra 10 perckor a Szinvapark előtti buszmegállónál a földön eszméletlen állapotban fekvő – ez idáig azonosítatlanul maradt – férfi ruházatából magához vette a sértett oldaltáskáját, a benne lévő távcsővel, e-cigarettával, pénztárcával és 4 000 forint készpénzzel.

A mentők már nem tudtak segíteni

Ezt követően – bár észlelte, hogy a férfi eszméletlen állapota ellenére lélegzik és hörgő hangokat hallat – a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A később kiérkező mentők megállapították, hogy a férfi elhalálozott.

A gyanúsított fenti cselekményei – bizonyítottság esetén – alkalmasak kifosztás bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának vétsége megállapítására.

Bűncselekményekből tartja fenn magát

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény súlyára, a halmazati büntetésként kiszabható szabadságvesztés mértékére tekintettel alaposan feltehető, hogy a csavargó, hajléktalan életmódot folytató gyanúsított jelenléte a hatóságok előtt szabadlábon hagyása esetén nem lenne biztosított. Előéletére és életmódjára figyelemmel feltehető, hogy vagyon elleni bűncselekmények elkövetése révén szerzi meg a mindennapi megélhetéséhez szükséges javakat.

A bíróság mindezek figyelembevételével egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A végzés nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában