Letartóztatás

2023.10.03. 20:30

Egyikőjük letépte a sértett nyakláncát, majd hárman megverték

A Miskolci Járásbíróság elrendelte azon két gyanúsított letartóztatását, akikkel szemben rablás bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Boon.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rainer Fuhrmann

A rendelkezésre álló adatok szerint szeptember 10-én este egy szikszói útszakaszon az egyik terhelt előzetes felszólítás nélkül megütötte a sértettet és kitépte nyakából ezüst nyakláncát, majd két társával együtt közösen rugdosni kezdték a férfit.

Az eseményeket követően a sértett telefonon próbált segítséget hívni, ám ekkor az egyik támadó fenyegetve megtiltotta, hogy a történtekről bárkinek beszéljen. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Súlyos büntetés jöhet

A terheltek cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására, mely 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban egyikük esetében az előéletében rejlő körülmények miatt a büntetési tétel felső határa 15 év.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankcióra figyelemmel a terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá tartani lehet attól, hogy veszélyeztetnék a bizonyítást. Az egyik gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is reális. Mindezeket mérlegelve a bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A végzés az egyik gyanúsított vonatkozásában végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában