Renitens gyalogosok

2023.10.03. 15:00

Figyelnek és büntetnek a rendőrök a Búza téren

Miskolc - Hétfőn tíz feletti szabálysértési bírságot szabtak ki a szabálytalanul átkelő gyalogosokra.

Horváth Imre

Másfél hete gázoltak halálra egy szabálytalanul átkelő nőt a Búza téren

Fotó: SZB

Ahogy beszámoltunk róla, hétfőn teljesen lezárta a kivitelező a Búza téri aluljárót, így a gyalogosoknak a Plázánál lévő nagykereszteződéshez, vagy a Katalin köznél lévő rendőrlámpáig kell kerülniük a biztonságos átkeléshez.

Illetve kellene, ugyanis, ahogy arról hétfőn több videót is közzé tettünk, ott kelnek át a 4-5 sávon, ahol éppen tudnak, ha kell, akkor a forgalmi irányokat elválasztó betonkorláton is átmásznak. Azt persze nem kell hangsúlyozni, hogy ez mennyire veszélyes, hiszen másfél hete halálra gázoltak egy szabálytalanul átkelő nőt itt.

Érdeklődtünk a rendőrségnél, hogy vajon próbálnak, vagy egyáltalán tudnak-e valamit tenni a szabálytalan gyalogosok hada ellenében. Megkeresésünkre Molnár Emil alezredes, a Miskolci rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta, tapasztalták a problémát és igyekeznek is minél nagyobb rendőri erővel jelen lenni, főként a reggeli csúcsforgalomban.

Hétfőn már több, mint tíz szabálysértési bírságot szabtak ki a helyszínen az egyenruhások, de a cél nem a büntetés lenne, hanem a jogkövető magatartás a gyalogosok részéről, hogy megelőzzék a további tragédiát, hangsúlyozta az alezredes. Hozzátette: bíznak benne, hogy a kivitelező minél hamarabb visszaadja a gyalogosforgalomnak az aluljárót.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában