Lopott is

2023.08.28. 11:40

Döbbenet: Alvó nőt akart megerőszakolni Kazincbarcikán

Előbb kifosztotta az alvó párt, majd visszament és az alvó nő sérelmére szexuális cselekményt végzett.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tinnakorn jorruang

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott annak a helyi férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2022 júliusában egy kulcsra nem zárt lakásból ruhaneműket és élelmiszereket vett magához a sértettek alvó, ezáltal védekezésre képtelen állapotát kihasználva. A törölközőbe csomagolt dolgokat egy bokor alá rejtette, majd visszament az ingatlanba és a barátjával alvó nőhöz lépett, akinek sérelmére szexuális cselekményt végzett. A vádlott ezt követően ráfeküdt a sértettre, azonban a nő felébredt és lelökte magáról a férfit. A sértett és barátja távozásra szólították fel a terheltet, aki a lakásból kiment, de a lépcsőházból nem távozott.

A vádlott ezen túlmenően egy gondozóház konyhájából élelmiszereket és pénztárcát tulajdonított el, továbbá egy hétvégi házból mobiltelefonokat és órát vett magához.

A járásbíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette, kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt 7 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerését és a kár részbeni megtérültét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a férfi személyében rejlő körülmények mellett azt, hogy több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el a bűncselekményeket, illetve ilyenként értékelte a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát is.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője bizonyos vádpontok tekintetében felmentés, valamint enyhítés érdekében fellebbezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában