Letartóztatásban

2023.06.04. 11:19

75 éves nőtől rabolt Miskolc egyik utcáján fényes nappal

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Andrey Mihaylov

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. június 1-jén délben Miskolc egyik utcáján cigarettát, majd pénzt követelt az ott sétáló 75 éves sértett nőtől, aki ezt megtagadta, amely miatt a gyanúsított ráfogott a sértett kezében lévő, pénztárcához hasonló kulcstartóra, és azt megpróbálta a kezéből kitépni.

Mivel nem sikerült, tovább rángatta a sértettet, aki a földre esett. A terhelt a kulcstartót végül magához vette, és azzal a helyszínről futva eltávozott. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövetési érték 5.000 forint, amely arra tekintettel, hogy a gyanúsított a kulcstartót a helyszín közelében végül eldobta, megtérült.

A férfi cselekménye alkalmas lehet a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette megállapítására.

Tekintettel a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet csak erősít, hogy a terhelt személyi körülményei könnyen felszámolhatók. Az is alaposan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban résztvevő, ezidáig ki nem hallgatott személyek befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást. A terhelt esetében a bűnismétlés lehetősége is reális.

A végzés nem végleges – közölte honlapján a Miskolci Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában