Részegen

2023.05.29. 19:00

Előbb kifosztott egy idős nénit, aztán lopni ment

Az idős és mozgásában korlátozott hölgy tehetetlenül nézte, ahogy kirabolják.

BOON

A résnyire nyitva levő bejárati ajtón keresztül jutott be a lakóházba Pácinban

Fotó: Shutterstock

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy 33 éves, büntetlen előéletű férfival szemben. A vád szerint a férfi április 7-én délután 14 óra körül, ittas állapotban a kerítésen át, lopási szándékkal ugrott be egy 84 éves nő Pácinban lévő lakásának udvarára, majd a résnyire nyitva levő bejárati ajtón keresztül bement a lakóépületbe, ahol látta, hogy az idős sértett a szobában ül és tévét néz. A behatoló kihasználva, hogy az idős és mozgásában korlátozott nő a bűncselekményt nem tudja elhárítani, a mellé letett táskában levő pénztárcájából 60 ezer forint készpénzt vett el, majd eltávozott a helyszínről. 

A fentieket követően április 9-én 8 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között, szintén ittas állapotban, a nyitott kapun át bement egy férfi pácini házának udvarára, majd miután látta, hogy a házigazda nincs otthon, egy vasdarabbal leütötte a lakóház hátsó ajtaján levő lakatpántot és bement a lakásba. A vádlott lopási szándékkal végigjárta a helyiségeket, majd a konyhában megtalálta a sértett pénztárcáját, amelyből 9 ezer forint készpénzt tulajdonított el jogtalanul. 

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és 60 ezer forint összegben vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta a bíróságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában