Ítélet

2023.05.18. 13:41

Megpróbálta megerőszakolni testvére lányát a taktaharkányi férfi

A Szerencsi Járásbíróság ítéletet hozott annak a taktaharkányi férfinak az ügyében, aki ellen szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

BOON

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tinnakorn jorruang

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2022 májusában átment a testvére családi házába, ott egyedül találta hozzátartozójának nagykorú lányát, akihez annak akarata ellenére szexuálisan közeledett, magához szorította, testszerte csókolgatta, az ágyra lökte, felsőruházatát lehúzta és szexuális cselekményre utaló mozdulatokat imitált. A sértett ellenállt, majd sikerült ellöknie magától a férfit, aki kiment az ingatlan udvarára, de néhány perc elteltével visszament a lakásba és cselekményét megismételte, majd magától abbahagyta és távozott a házból.

A bíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Súlyosító körülményként értékelte a büntetéskiszabás során a férfi önhibából eredő bódult állapotát és azt, hogy jelenleg is folyik ellene büntetőeljárás.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett, az ügyész három munkanapot fenntartott jogorvoslati nyilatkozata megtételére, így az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában