Döbbentes eset volt

2023.05.03. 11:50

Ilyen még nem volt: börtönbe küldték a kutyakölyköt földhöz vágó férfit

Gyorsított eljárással példa értékű büntetést javasolt az ügyészség és szabott ki jogerősen a bíróság.

ÉM

Letöltendő börtönbüntetést kapott az állítkínzó

A hazai igazságszolgáltatás történetének egyik meghatározó esete volt a napokban, amikor gyorsított eljárással az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen állatkínzás vétsége miatt. Mint a Boon.hu megírta, a fiatal férfi szóváltásba került a szomszédos ingatlanon lakó édesanyjával a náluk tartott keverék kutyák miatt. Olyan indulatos állapotba került, hogy az udvarról felvett egy 6 hetes kutyakölyköt, és azt szándékosan, nagy erővel földhöz vágta.  

Mérhetetlen düh töltötte el 

Az Ózdi Járási Ügyészség vádirata szerint a 19 éves férfi idén március végén, az egyik napon, a délutáni órákban a szülei ózdi ingatlanának udvarán tartózkodott, amely szomszédos a saját házával. Az apjával beszélgetett, de közben összeveszett az édesanyjával, aki felrótta neki, hogy az udvarba kóbor kutyákat hozott, és azokat neki kell etetnie.  

A vita hevében a férfi  annyira feldühödött, hogy egy 6 hetes pitbull fajta jellegű fekete színű kölyökkutyát szándékosan nagy erővel földhöz vágott. Az ütődés következtében a kutya koponyacsontja betört, így az állat a helyszínen elpusztult.

Jogerős az ítélet 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat bíróság elé állította. Az Ózdi Járásbíróság bűnösnek mondta ki állatkínzás vétségében, és mint visszaesőt – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra sem bocsátható. Az ítélet jogerőre emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában