Csaló

2023.05.29. 18:00

Telefon helyett cukor volt a csomagban

Két gyanútlan vevőt is sikerült átvernie a csalásra szakosodott fiatal férfinak.

BOON

Esze ágában nem volt, hogy átadja a telefonkészüléket

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség két rendbeli csalás vétsége miatt emelt vádat egy 23 éves, büntetlen előéletű férfival szemben. A vád szerint a a fiatal 2021 decemberében, az egyik népszerű közösségi oldal alkalmazásán 180 ezer forintért eladásra kínált egy játékkonzolt, amivel valójában nem rendelkezett.

A hirdetésre jelentkezett egy férfi, akivel a fiatal megegyezett, hogy a játékkonzolt részére értékesíti. A férfi 2021. december 23-án megjelent a vevő  sátoraljaújhelyi lakcímén, ahol magát – valótlanul – az egyik csomagküldő cég futárának kiadva a részére átadott egy csomagot, amiért cserébe átvett 180 ezer forintot. A csomagban a játékkonzol helyett azonban 2 palack üdítő, valamint 2 dobozos sör volt. A pénzt elköltötte.

Ugyanő 2022. szeptember 2-át megelőzően, egy ismert internetes hirdetési oldalon hirdetést adott fel egy mobiltelefon eladására, amivel szintén nem rendelkezett. A hirdetésre jelentkezett egy férfi, akivel megegyezett, hogy a telefont részére értékesíti. Az eladó 2022. szeptember 3-án megjelent a a vevőjelölt siófoki lakcímén, ahol magát – valótlanul – csomagfutárnak kiadva átadott egy csomagot, amiért cserébe átvett 300 ezer forintot. A csomagban a mobiltelefon helyett azonban egy csomag étkezési cukor volt. Ezt a pénz is elköltötte. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában