Börtönt kér az ügyészség

2023.04.14. 14:37

Videón, ahogy rendőrökre támad apa és a fia a sörözőnél!

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt két férfi ellen az Ózdi Járásbíróságon, akik rendőrökre támadtak.

BOON

Forrás: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint 2021 októberében egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek a rendőrök, akik előállítás céljából egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről. A férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán tartózkodott, és az egyik rendőrt – fia előállítása miatt – megöléssel fenyegette, miközben megragadta annak ruházatát, majd ököllel, közepes erővel mellkason ütötte.

A rendőr ekkor meg akarta bilincselni az 50 éves férfit, amit észlelt a presszó kapujánál tartózkodó, rokonaihoz hasonlóan szintén erősen ittas állapotú 26 éves férfi is, aki azért, hogy megakadályozza az édesapjával és testvérével szembeni rendőri intézkedést, hátulról erősen megszorította a rendőr nyakát.

A nyomozás során a férfiak beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság – az előkészítő ülésen történő beismerés esetén – ítélje a többszörösen büntetett előéletű idősebb férfit és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfit egyaránt 3 év börtönbüntetésre és mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában