Elkapták

2023.04.04. 16:05

Több százezer forintos biciklit lopott Mezőkövesden, egy tízesért adta el

Elfogták a rendőrök azt a mezőkövesdi tolvajt, aki tízezer forintért adta el a 300 ezret érő lopott biciklit.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 17 éves helyi fiatalemberrel szemben. A gyanúsított 2023. április 2-án 10 óra előtt Mezőkövesden, a Szent László téren falnak támasztott és lelakatolt kerékpárt eltulajdonította.

A bejelentést követően a rendőrök már 24 órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi fiatalkorú fiút, aki beismerő vallomást tett. A rendőrség a sértetlenül megtalált kerékpárt visszaadta jogos tulajdonosának.

Forrás: Police.hu

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében kéri az érintettek figyelmét, hogy ne váljanak áldozattá:

  • Mindig lakatolják le kerékpárjukat, akkor is, ha csak öt percre szaladnak be a boltba, vagy a postára!
  • A kerékpár lezárásához válasszanak erős, vastag láncú vagy U-alakú lakatokat!
  • Amennyiben hosszabb időre kénytelenek otthagyni kerékpárjukat, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni.
  • Figyeljenek arra is, mihez, és hogyan rögzítik a biciklit lezáráskor! Ne lakatolják le könnyen elmozdítható tereptárgyakhoz, azaz nem elmozdítható tereptárgyakhoz rögzítsék a kerékpárt! Az önmagához lakatolt kerékpár, olyan mint a megbilincselt vattacukor.
  • Javasoljuk, hogy jegyezzék fel kerékpárjuk egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), és érdemes fényképet is készíteni róluk. Amennyiben megtörténik a baj, ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában