Így sem jó!

2023.04.27. 17:00

Listát írt a sofőr, mi miatt büntették meg, most figyelmeztették a lista miatt

Jót akart magának, de az sem a legjobban sült el.

BOON

Önfigyelmeztetés a szélvédőn

Forrás: BIP

Egy elég érdekes esetet osztottak meg vármegyénk rendőrei a sofőr listája címmel. Az egyik ellenőrzésen megállított autósnál azt látták: egy sárba papírt ragasztott a szélvédőre, melyre azt írta, hogy „Öv!!! Telefon!!! Mint elmondta, mindezt azért, mert az egyiket használta, a másikat pedig nem. A rendőrök már többször megbüntették a sofőrt, mert a telefont használta vezetés közben a biztonsági övet pedig nem. 

A cheklistát rögzítette, hogy rögzüljön. A szélvédőre illesztett memoriter azonban zavarja a kilátást így bizony az balesetveszélyes, és szabálysértési eljárást vonhat maga után. A Kurityán közelében ellenőrzött sofőrrel a rendőrjárőr levetette a listát, és ajánlotta inkább a műszerfal inaktív részeit.

Forrás: BIP

„Figyelembe ajánljuk még humánwinchestert, azaz érdemes megjegyezni a mi cheklistánkat is: gumik állapota, világító berendezések, biztonsági öv, fékek állapota SPB…Vezessenek óvatosan, hogy mindenki hazaérjen!” – írták a rendőrök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában