Csalás

2023.03.07. 16:02

Közel 700 embertől csalt ki pénzt a borsodi házaspár

A vevők a pénzt előre utalták, a termékeket azonban soha nem kapták meg.

Legyünk óvatosak!

Fotó: Ground Picture

Üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse egy budapesti 35 éves nővel és annak 42 éves párjával szemben - tudta meg a boon.hu.

A gyanúsított házaspár 2022. március 21-ét megelőző időpontban – közel két évig – egy online piactéren különböző termékeket hirdetett meg eladásra. A horgászfelszerelés mellett klímát, kávéfőzőt és elektronikai eszközöket is árultak.

A majd 700 vevő előre utalta a pénzt, esetenként akár 30 ezer forintot, a termékeket azonban soha nem kapták meg, az eladók pedig elérhetetlenné váltak.

A csalók közel hatmillió forinttal károsították meg a sértetteket. A pár, - a megszerzett jövedelmet – mindennapi megélhetésükre fordította, hiszen munkahellyel, ezzel együtt pedig legális jövedelemmel sem rendelkeztek.

Az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse előterjesztést tett a pár letartóztatására, amit ügyészi indítványozásra a bíróság elrendelt. Ez idő alatt a nő elhalálozott - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

 

  • Vásárlás előtt érdemes mindig tájékozódni az eladóról, webáruházról, ellenőrizni és vigyázni, hogy csak a legszükségesebb adatainkat adjuk meg (név, postacím, esetleg telefonszám) vásárláskor!

 

  • Ne menjünk fejjel az enternek, ha valami túl olcsó, az túl szép, hogy igaz legyen!

 

  • Soha, sehol, senkinek ne utald előre a pénzedet!

 

A hozzátartozók figyelmeztessék idősebb rokonukat, ismerősüket, hogy az internetes vásárlásnál is legyenek óvatosak, kérjenek tanácsot egy-egy tervezett tranzakció előtt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában