Bíróság előtt

2023.03.07. 19:30

Kardokkal támadtak haragosukra a nyílt utcán

Tárgyalást tart a Miskolci Törvényszék szerdán azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2019 őszén Ricsén támadtak haragosukra.

BOON

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint az I. rendű vádlott és fia, a II. rendű vádlott 2019. október 30-án este ittas állapotban összeszólalkoztak Ricse egyik utcájában a sértettel, akivel régóta haragos viszonyban voltak. A vádlottak a náluk lévő 1 méter hosszúságú díszkardokkal kezdték fenyegetni a sértettet, az I. rendű vádlott egy alkalommal a fejére célozva le is sújtott, az ütést a sértett karjával védte ki. 

Ezt követően a II. rendű vádlott is hasonló mozdulatot tett, ám a sértett védekezésképpen lábon rúgta, így nem találta el. A sértett jobb alkarján 8 napon túl gyógyuló, éles szélű vágott seb keletkezett. A védekező mozdulat hiányában komolyabb, életveszélyes sérülést is szenvedhetett volna. 

A vádlottakat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolják. A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a szerdai tárgyaláson akár az eljárás befejezése is várható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában