Horogra akadtak

2023.03.22. 17:00

Mindent hátrahagyva menekültek az orvhalászok a Berki tótól

A tavaly szeptemberben a Berki tónál lefülelt orvhalászokkal kapcsolatos büntetőeljárás iratait a Miskolci Rendőrkapitányság átadta az ügyészségnek .

Forrás: Police.hu

Orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 50 éves kurityáni, és egy 47 éves szuhakállói férfival szemben. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. szeptember 29-én 22 óra után érkezett bejelentés, miszerint Arnót külterületén található Berki tónál illegális halászatot folytatnak. A halászati őr ellenőrzést végzett a területen, amikor a helyszínről az elkövetők elmenekültek, és többek között egy a vízbe kifeszített tükörhálót, egy csónakot, illetve egy mobiltelefont hagytak hátra.

A rendőrök sikeres adatgyűjtésének köszönhetően a férfiakat a nyomozók 2022. november 7-én gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték.

A Miskolci Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában