Drogdíler

2023.03.31. 10:54

Letartóztatták a kristállyal kereskedő férfit

A lakásán digitális mérleget, ékszereket, valamint különböző méretű és márkájú cipőket is lefoglaltak.

ÉM

Potenciális vevőket is találtak a nyomozók

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében kábító hatású anyagot értékesít.
A rendelkezésre álló adatok szerint a selyebi férfit március 27-én az esti órákban tartóztatták fel a rendőrök egy miskolci parkolóban, és az általa vezetett gépkocsiban több, mint 30 gramm fehér port, telefonokat, valamint 600 ezer forint és 100 euró készpénzt találtak. 

A lakásán elvégzett kutatás során többek között digitális mérleget, ékszereket, valamint különböző méretű és márkájú cipőket is lefoglaltak. A helyszínen további három személlyel szemben is intézkedtek, mivel esetükben felmerült a gyanú, hogy kristály-vásárlási szándékkal érkeztek az ingatlanhoz.   

A nyomozás jelenlegi állása szerint a férfitól lefoglalt új pszichoaktív anyag tiszta hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladhatja. A férfi cselekménye – a jelenlegi gyanúsítás szerint – alkalmas lehet kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megállapítására, amely cselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A pontos minősítés és az esetlegesen megvalósuló más bűncselekmények vizsgálata a nyomozás feladata.

Szökésétől tartanak 

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított terhére róható bűncselekmény jellegére és a várható büntetés nagyságára figyelemmel, valamint azt is tekintetbe véve, hogy a gyanúsított beszerzési forrása még nincs felderítve, a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak. 
Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, megnehezítené, továbbá, hogy kényszerintézkedés hiányában a bűncselekményt folytatná, illetve újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. április 30. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában