Brutális

2023.03.27. 12:51

Idős édesanyját rugdosta össze a részeg halmaji férfi

Cigire kért pénz, de nem kapott. Elborult az ittas állapotban lévő férfi agya.

ÉM

Idsős édesanyját verte meg dühében

A Szikszó Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 56 éves férfival szemben - tudta meg a boon.hu.

A férfi 2022. december 22-én dél körül  – közelebbről nem meghatározható időpontban – ittas állapotban tért haza a munkahelyéről a halmaji lakásához, ahol a kapuban összetalálkozott a szeméttároló edényt éppen az ház udvarára behúzó 83 éves édesanyjával.

A férfi veszekedni kezdett az idős nővel, melynek során a tenyerével háton ütötte. Az asszony ezt követően a nyári konyhába ment főzni, ahová a fia követte azért, hogy cigarettára pénzt kérjen tőle és mivel nem kapott, ismét veszekedni kezdett, a padlóról a szemétlapátra söpört szemetet az ételbe akarta szórni, amit az idős nő megakadályozott.

A férfi ekkor anyja mindkét alsó lábszárát megrugdosta, mire az idős nő a közelben lakó lányától kért telefonon segítséget. Az időközben értesített mentőszolgálat a nőt kórházba szállította, ahol a sérüléseit ellátták.

Az idős nő - aki életkora és életkorából adódó hanyatló egészségi állapota miatt a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy - a bántalmazás következtében mindkét lábszárán vérzéssel járó, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ezt a bűncselekményt a Btk. 3 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában