Emberkereskedelem

2023.03.28. 09:26

Angliai hotelszobába zárva prostitúcióra kényszerítette a miskolci nőt

Négy napon keresztül délelőtt 10 órától, hajnal 3 óráig kellett prostitúciós munkáját végeznie, amely során naponta 6-7 ügyfele volt.

ÉM

Előre elvette a pénzt az ügyfelektől (illusztráció)

Fotó: andriano.cz

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen emberkereskedelem bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlott nő ismerőse Miskolcon a türelmi zónában dolgozott prostituáltként, azonban 2020. február végén összeveszett az élettársával, ezért egy időre a nőhöz költözött. 

Az élettárs telefonon többször kereste a nőt, azonban a vádlott mindig letagadta, hogy nála lenne, míg a nőnek őt megtévesztve azt mondta, hogy az élettársa már nem akar semmit tőle, és ne menjen haza. 

A nő életkörülményeit tekintve, így kilátástalan helyzetbe került, ezt kihasználva a vádlott, arra bírta rá, hogy vele együtt utazzon ki Angliába, ahol közösen prostitúciós munkát végeznek. Megegyeztek, hogy a keresményen, úgymond felesben elosztoznak, a nőnek csak a repülőjegy árát kell visszatérítenie. 

A vádlott és a sértett nő Londonba utaztak, ahol a vádlott egy hotelben szállásolta el a sértettet. Itt végeztette vele a prostitúciós tevékenységet, az ügyfelektől az ellenértéket előre elvette. A nőt bezárta a hotelszobába, ahol négy napon keresztül délelőtt 10 órától, hajnal 3 óráig kellett prostitúciós munkáját végeznie, amely során naponta 6-7 ügyfele volt.

Megtartotta a pénzt

A nőt azonban folyamatosan kereste az élettársa, aki a vádlottal közölte, hogy feljelentést tesz ellene, ezért hazautaztak, viszont a vádlott a sértett által megkeresett több mint 700 ezer forint pénzösszeget saját céljaira fordította, abból számára nem fizetett. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában