Csoportos rablás

2023.03.07. 15:31

Fotók: így fogták el az idős bácsit kirabló csapat harmadik tagját

A gyanúsítottak 2023. március elsején az éjféli órákban Hejőpapiban betörtek egy 67 éves férfi házába, ahol az őket kérdőre vonó idős, mozgásában korlátozott férfit, megütötték, azért, hogy elhallgattassák.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Csoportos rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 25 éves és egy 19 éves hejőpapi férfival, és 17 éves fiatalkorú társukkal szemben - tudta meg a boon.hu.

A gyanúsítottak 2023. március elsején az éjféli órákban Hejőpapiban betörtek egy 67 éves férfi házába, ahol az őket kérdőre vonó idős, mozgásában korlátozott férfit, megütötték, azért, hogy elhallgattassák. A maszkot viselő támadók értékek után kutattak, majd a sértett házából több százezer forint készpénzt, egy televíziót, szerszámokat, fúrógépet vittek el.

A bejelentést követően a nyomozók, a helyi körzeti megbízottak támogatásával mintegy 24 órán belül azonosították, és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit és 17 éves társát, akiket a hatóság őrizetbe vett. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a két gyanúsítottal szemben előterjesztést tett letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra a bíróság elrendelt.

A további nyomozás eredményeként a rendőrök azonosították a harmadik támadót is, akit 2023. március 7-én fogtak el a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak közreműködésével. Az őrizetbe vett 19 éves férfival szemben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Az elrabolt értékeket az eljárás eredményként a rendőrök megtalálták és lefoglalták, amelyeket visszaadtak a sértettnek - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában