Balul elsült születésnap

2023.03.29. 13:32

Bozótvágóval kényszerítette a három kiskorút, hogy térdeljenek le

Nyilvános ülést tart csütörtökön a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki a nem jogerős elsőfokú ítélet szerint 2021. február 20-án Sajószentpéteren egy bozótvágóval „küldte el” nevelt fia születésnapi ünnepségéről a kiskorú vendégeket.

BOON

Előkerült egy bozótvágó

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeniy Medvedev

Az elsőfokon eljárt Kazincbarcikai Járásbíróság által megállapított tényállás szerint egy sajószentpéteri ingatlanban ünnepséget tartottak, ahová a születésnapos a rokonain kívül meghívta több barátját. Az este folyamán mindannyian alkoholt fogyasztottak, melynek hatására a vádlott erősen ittas állapotba került. A résztvevők közül néhányan összetűzésbe keveredtek, amit észlelt a vádlott és ingerült állapotban az egyik vendég felé indult. A családtagoknak sikerült a terheltet visszatartani, ezalatt többen elhagyták a házat.

Egyikőjük nyakához tette a bozótvágót

A vádlott magához vett egy 54 centiméter pengehosszúságú bozótvágót, majd letérdepeltette az ingatlanban maradó három kiskorú sértettet és az eszközt egyikőjük nyakához tette. Ezt követően a férfi két másik távozó vendég után szaladt, így a sértetteknek volt ideje felállni a földről és elfutni a helyszínről. A járásbíróság a vádlottat személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek és 5 év 8 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a csütörtöki másodfokú tárgyaláson akár az eljárás befejezése is várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában