Elítélték

2023.03.29. 17:10

Meg akarta erőszakolni a 13 éves, iskolából hazafelé tartó lányt

Elítélte a bíróság azt a férfit, aki egy fiatal lánnyal szemben erőszakoskodott Tiszaújváros és Sajóörös között.

BOON

Forrás: Shutterstock

A Tiszaújvárosi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a külföldi állampolgárságú férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021. szeptember 2-án egy 13 éves lánnyal erőszakoskodott. Eszerint a vádlott a délutáni órákban a Sajóörös és Tiszaújváros közötti útszakaszon az iskolából hazafelé sétáló 13 éves sértett lányhoz odalépett, megragadta és szexuálisan próbált közeledni hozzá, ám közben megzavarták, ezért a férfi elmenekült a helyszínről.

Az országból is kiutasították

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt 4 év 8 hónap szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, 7 évre kiutasította Magyarország területéről, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól, egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

A bíróság a vádlottat kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből is. Az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában