Horrorisztikus!

2023.03.27. 15:40

Iszonyú dolgokat művelt egy kölyökkutyával egy ózdi férfi – csak erős idegzetűeknek!

A halott kölyköt cigarettacsikkel a szájában találták meg. A HEROSZ Ózdi Szervezete menekítette ki a többi állatot a portáról.

Három kölyök maradt életben

Forrás: Ildikó Fazekas/Facebook

Fazekas Ildikó, a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület (HEROSZ) Ózdi Szervezetének vezetője osztotta meg Facebook oldalán szombat este, hogy aznap horrorisztikus bejelentést kaptak egy civil állatvédőtől, aki egy ózdi házhoz régóta járt etetni napi szinten a kutyákat.

A poszt szerint szombaton a családhoz tartozó egyik fiatalember az önkéntes szeme láttára teljes erőből földhöz vágta az anyakutyát. A vélhetően bódult állapotú férfi a kan kutyára vasvillával támadt, majd az anyakutya 4 kölykéből az egyiket felkapta, és késsel szétvagdosta. A sokkos állapotba került állatvédő nőnek azt kiabálta, hogy az összes kölyköt megöli és megeszi - írja a heol.hu.

Amikor az ózdi Herosz a helyszínre érkezett a néhány hetes halott kutyát egy csikkel a szájában találták meg.

– A megkínzott kiskutyán már nem tudtunk segíteni, holtan feküdt a csepp ártatlan az udvaron, a kis szájába egy cigaretta volt belenyomva – olvasható a posztban. A bejegyzés szerint mindez egy iskola szomszédságában történt.  A rendőrök is a helyszínen voltak. Az állatvédők kiemelték az ott élő kutyákat, ám mivel rendkívül túlterheltek, most átvevő szervezetet keresnek nekik.

A borsodi rendőr-főkapitányságnál is érdeklődtünk a történtekről. Tájékoztatásuk szerint az Ózdi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy helyi férfival szemben, aki egy kölyökkutyát vágott földhöz, és az állat elpusztult.

– A gyanúsítottat a rendőrök március 25-én a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Egyéb nyomozati cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. Több információt jelenleg nem áll módomban megadni – közölte Janasóczki Attila alezredes, borsodi rendőr-főkapitányság sajtószóvivő.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában