Bíróság elé áll

2023.02.03. 14:00

Kedden akár el is ítélhetik a kálvária lépcsőn várandós nővel erőszakoskodó katonát

Február 7-én előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

ÉM

Fotó: Ádám János

A Debreceni Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott 2022. január 5-én határozott idejű önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálati jogviszonyt létesített a Magyar Honvédséggel. Ezen szolgálati jogviszony keretében a Magyar Honvédség volt önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezetőjét Miskolcon kötelezték szolgálat teljesítésére 2022. január 5-től 2022. július 5-ig. A vádirat lényege szerint 2022. június 20-án 17 óra körül a sértett, aki várandósságának 23. hetében járt, munkahelyéről tartott hazafelé Miskolcon, a 20-as számú autóbusszal. A nő a buszról a Népkert megállóhelyen leszállt, majd a Görgey Artúr utcát a Perczel Mór utcával összekötő Kálvária lépcsősoron indult tovább. A lépcsőn a vádlott követni kezdte a sértettet, aki a lépcsőn megállt, mert állapotánál fogva kifáradt és meg kellett pihennie.

Hiába könyörgött

Ekkor mögé lépett a vádlott és hátulról átölelte a nőt, majd lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni. Ennek ellenére a sértett hangosan segítségért kezdett kiabálni. Ezt hallva a férfi a földön fekvő sértettet elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben a nő szájába a földről felvett avart tömött, hogy elcsendesítse. A sértett ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, a vádlott ekkor elengedte a nő fejét és a száját, majd a nő mellkasára ült és elkezdte levenni annak ruháját. A nő folyamatosan ellenállt, kiabált, könyörgött a vádlottnak, hogy hagyja békén, mert terhes, illetve segítséget próbált kérni – fogalmaz a vád.

Gyorsan elfogták

A nyomozó ügyészség szerint a férfi szexuális cselekményt akart végezni a sértettel, de a nőnek eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért a vádlott elmenekült a helyszínről. Az esetről történt bejelentést követően a Miskolci Rendőrkapitányság nagy erőkkel, forró nyomon megkezdte az adatgyűjtést az akkor még ismeretlen elkövető azonosítása érdekében. Az Életvédelmi Alosztály vezetője és egyik nyomozója a Miskolci Önkormányzat Rendészeti Osztályának vezetőjével áttekintették a térfigyelőkamerák felvételeit, amelyek alapján rövid időn belül azonosították vádlottat, akit 2022. június 21- én elfogtak, a Debreceni Járásbíróság pedig 2022. június 24-én elrendelte a letartóztatását. Az önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető jogviszonyát az elkövetéstől számított három napon belül megszüntették.

Mértékes indítvány

A nyomozó ügyészség vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság ítélje 7 év fegyházbüntetésre.

Ahogy beszámoltunk róla, a portálunknak nyilatkozó férj az eset után a kezdeményezte, hogy tegyék biztonságosabbá a Kálvária lépcsőt, ahol már a tavaly júniusi esetet megelőzően is volt erőszakos támadás.

A támadás előtti és utáni pillanatok a térfigyelő kamera felvételén

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában