Közös akció

2023.02.02. 19:00

Ellenőrzések Rakaca és Szászfa külterületén és közútjain

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.

Az Edelényi Rendőr Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrs, az Encsi Rendőrkapitányság és az Északerdő Zrt. Jósva Tornai-Erdészet szakembereivel 2023. február 26-án végeztek közös ellenőrzést Rakaca és Szászfa külterületén, illetve a települések közútjain.

A rendőrök az akció végrehajtásakor leginkább farakományt szállító járműveket állítottak meg és ellenőriztek. A járőrök az intézkedések során a közlekedési szabálysértőkkel szemben több esetben helyszíni, és közigazgatási bírságot szabtak ki, illetve három alkalommal szabálysértési feljelentéssel is éltek.

A járőrök a nap folyamán két férfit fogtak el az egyik ellen elfogatóparancs volt érvényben, míg a másik személy tulajdon elleni szabálysértést - falopást - követett el, akiket őrizetbe is vettek a rendőrök.

A tüzelő, -illetve faanyagokkal kereskedők, valamit ilyen termékeket szállító cégek és magánszemélyek a jövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre a teljes vármegye területén - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában