Újraélesztés

2023.02.01. 14:56

Életmentés egy miskolci panelházban

Fiatal férfi mentette meg az édesapját egy miskolci panellakás 9. emeletén, mesélte el a történetet Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Fiatal férfi mentette meg az édesapját egy miskolci panellakás 9. emeletén. | illusztráció

Kedden dél körül kezdte rosszul érezni magát az 50 év körüli férfi, aki fiát kérte meg, hogy hozzon neki egy pohár vizet. Mire a fiú visszaért, apját már a földön fekve találta, olvasható az oldalon.  A bátor huszonéves rögtön mentőt hívott, majd a tapasztalt mentésirányító utasításait követve megvizsgálta a beteget, aki már nem lélegzett. A telefonos instrukciók alapján a bejelentő azonnal megkezdte édesapja újraélesztését, amit perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak tovább. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, az újraélesztett beteg mozgatásához további segítségre volt szükség, ezért a mentésirányítás a tűzoltók segítségét kérte. Végül a férfit lejuttatták a 9. emeletről, kritikus állapotban szállították kórházba. 

A mentők mielőbbi felépülést kívánnak a Facebook-bejegyzésben, az életmentésben résztvevőknek pedig gratulálnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában