Büntetőügy

2023.02.20. 20:35

Bozótvágóval, vascsővel, gázspray-vel támadtak haragosukra

Előkészítő ülést tart kedden a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik a vádirat szerint haragos viszonyban álltak a sértettel, mivel annak felesége korábban feljelentést tett a II. rendű vádlottal szemben.

BOON

A bozótvágóval akár komolyabb sérülést is okozhattak volna. Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

2021 januárjában Encs egyik utcáján a III. rendű vádlott összetalálkozott a sértettel, majd csatlakozott hozzájuk a többi terhelt is, egyikük egy bozótvágót, másikuk egy vascsövet vett magához, később egy gázspray is előkerült. A korábbi konfliktus miatt hangoskodni kezdtek, majd az I. rendű vádlott a bozótvágó késsel két alkalommal a sértett felé ütött, aki az ütéseket a feje felé emelt karjaival próbálta hárítani, azonban azok hatására a földre rogyott. A fekvő férfit a II. rendű terhelt vascsővel megütötte, miközben társai bántalmazásra biztatták őt.

Amikor a sértett felállt és menekülni kezdett, az I. rendű vádlott még utána szaladt és hátulról további egy alkalommal fejére ütött a bozótvágóval. A cselekménynek az vetett véget, hogy egy férfi távozásra szólította fel őket.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlottak által alkalmazott eszközre és a megtámadott testtájékra figyelemmel a cselekmény alkalmas volt a közvetett életveszélyes állapotot előidéző sérülések okozására. A súlyosabb következmény elmaradásában a sértett védekező mechanizmusának volt szerepe.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában