Sikkasztó

2023.02.27. 15:30

Adót csaltak két miskolci főutcai pékségben

Több, mint húszmillió forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek a pékséget üzemeltető koszovói férfi.

ÉM

Két miskolci főutcai pékség tulajdonosa érintett az ügyben.

Fotó: Vajda János

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a koszovói állampolgárságú férfinak az ügyében, aki a Miskolc főutcáján üzemelő két pékségében különböző adónemek vonatkozásában több, mint húszmillió forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek. 

A megállapított tényállás szerint a vádlott által vezetett gazdasági társaság 2015. és 2016. adóévben a bevétel részleges eltitkolása útján többmillió forint áfa- ás társasági adókötelezettséget nem teljesített, ezen túlmenően fiktív számlák befogadásával szintén többmillió forint áfát jogosulatlanul helyezett levonásba, mindezzel huszonkétmillió forint vagyoni hátrányt okozott, amely utóbb részben megtérült.

Vagyonelkobzást is elrendeltek 

A bíróság a vádlottat jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte és 2 évre eltiltotta gazdasági társaság vezető tisztségének viselésétől, továbbá a kft.-vel szemben mintegy tizenhétmillió forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el. 

Az ítélet nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában