Encs

2023.02.28. 14:09

A lezáródó sorompók között hajtott át a síneken – megbüntették

A sofőrt a hatóság a vasúti átjárón való áthaladásra vonatkozó jogsértés elkövetése miatt hatvanezer forint közigazgatási birsággal sújtotta.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: TanaCh

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei egy súlyos szabálytalanságra figyeltek fel 2023. január 25-én 11 óra előtt a Vasút utcában. Egy 43 éves encsi férfi úgy közlekedett autójával, hogy a városban található vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére - a mozgásban lévő félsorompót kikerülve - a kereszteződésen áthajtott.

A rendőrök a férfit még a helyszín közelében intézkedés alá vonták, majd a hatóság eljárása során hatvanezer forint közigazgatási bírsággal sújtotta. A sofőr meghallgatásakor a szabálysértés elkövetését elismerte.

Az Encsi Rendőrkapitány Közlekedésrendészeti Osztálya az alábbiakra hívja fel a gyalogosok és a gépjárművetők figyelmét:

A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!

Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.

A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!

Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában