Ügyeskedett

2023.01.27. 10:30

Sikkasztás: Sajátjaként adta el a borsodi önkormányzat hangfalait

Elsőre még nem, másodszorra sikerült túladnia a lenyúlt eszközparkon.

ÉM

Az Encsi Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben - értesült a Borsod Online. A vád szerint, a férfi a cselekmény elkövetésekor egy borsodi település nemzetiségi önkormányzatának elnöke volt. A vádlott megbízatásának ideje alatt, 2021-ben - pontosabban meg nem állapítható időpontban - a rábízott és az önkormányzat tulajdonát képező végerősítőt, hangfalakat, keverőpultot és egy köteg kábelt (összesen 237 ezer forint értékben) eladta egy férfinak 120 ezer forintért.

A vevő a vételárat végül nem fizette ki, hanem visszaadta a dolgokat, mert egy ismeretlen személy közölte vele, hogy azok nem a férfi, hanem az önkormányzat tulajdonát képezik. A férfi ezt követően 2021. végén – pontosabban meg nem állapítható időpontban – az eszközparkot 80 ezer forintért eladata egy másik férfinak, akinek nem volt tudomása arról, hogy az általa megvásárolt tárgyak bűncselekmény elkövetéséből származnak.

Visszaadták az eszközöket 

A rendőrség a nyomozás során végül lefoglalta az eltulajdonított tárgyakat és a lefoglalás megszüntetését követően visszaadta az önkormányzat képviselőjének. Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában