Csaló

2023.01.19. 19:32

Óraleolvasás ürügyén csalt ki pénzt idősektől

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Miskolcon, Alsózsolcán és Sajópetriben összesen nyolc idős sértettől kérhetett pénzt villany- vagy gázóracsere ürügyén.

ÉM

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított – magát villanyóra, illetve gázóraleolvasónak kiadva – 2022. november 15-e és 2023. január 16-a között nyolc háznál jelent meg, ahol az idős lakókkal közölte, hogy a közüzemi óra cseréje szükséges annak hibája miatt, ezért pedig 20 ezer és 70 ezer forint közötti összegeket kért el. A férfi hat esetben járt sikerrel, összesen 240 ezer forint körüli összeggel távozhatott az idősektől, azonban az óracsere elvégzése nem állt szándékában, erre jogosultsággal sem rendelkezett.

Tartanak a szökésétől 

A gyanúsított férfi cselekményei alkalmasak lehetnek a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének és más bűncselekmények megállapítására. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított esetében reálisan fennáll a bűnismétlés veszélye, korábban is került már összetűzésbe a törvénnyel vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, s őt a jelen ügyben történt kétszeri gyanúsítotti kihallgatása sem tarthatta vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől. A bíróság ezért február 19. napjáig elrendelte a férfi letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában