Önkényeskedett

2023.01.14. 14:00

Nem tetszett a németországi munka, lenyúlta az állásközvetítő kocsiját

A munkabeosztással és a szállás körülményeivel sem voltak megelégedve a magyarországi férfiak.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint, négy férfi 2022. június elején németországi munkavégzést vállaltak egy cég képviselőjének megbízásából. 

A németországi kiutazásukhoz és az ottani munkába járásukhoz a cég képviselője átadott egyiküknek a csapat egyik tagjának - ő lett a büntetőügy vádlottja - egy, a cég tulajdonát képező gépkocsit. Ezt követően a négy férfi - melyet a vádlott vezetett - kimentek Németországba. Pár napig ott dolgoztak, azonban - mivel a munkabeosztásukkal és a szállásuk körülményeivel nem voltak megelégedve annak ellenére sem, hogy a kérésüknek megfelelően azokat a cég képviselője módosította nekik - eldöntötték, hogy nem végzik tovább a munkát, felmondanak és hazajönnek.  

Elhatározásukat a vádlott közölte a cég képviselőjével, aki telefonhívások és üzenetek formájában közölte vele, hogy a számukra biztosított  gépkocsival nem jöhetnek haza, a gépkocsit Németországban kell hagyni.

Leadta a rendőrségen a kocsit és a kulcsokat 

A vádlott a felszólítás ellenére az általa vezetett gépkocsival munkatársaival együtt hazajött Magyarországra, majd a gépkocsit és annak indítókulcsát a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon leadta, így azokat a cég képviselője visszakapta. 

Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában