Csoportos rablás

2023.01.30. 09:38

Miskolcon nyakláncért késeltek a fiatalkorú rablók

Javítóintézeti nevelést javasol az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló fiatal vádlottakkal szemben.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt három fiatalkorú férfi ellen felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt
A három fiatal 2021. október végén, az egyik napon, az esti órákban Miskolc belterületén egy autóbuszon utaztak. A járművön szóváltásba keveredtek egy férfival és annak barátjával. Később, amikor a férfi elővett egy ezüstláncot, odaléptek hozzá és egyikük kikapta a kezéből, majd közölte, hogy most már "be vannak húzva". 
A megtámadott férfi sértett és a barátja követelték a nyaklánc visszaadását, a három fiatal viszont azt mondta, hogy azért meg kell bokszolni, és egyikük kétszer megütötte a nyaklánc tulajdonosát. 

Miután valamennyien leszálltak a buszról, a nyaklánc tulajdonosa ismét visszakérte az ékszerét, ebben a barátja is támogatta őt, ám a rablók továbbra is fenyegetőleg azt mondták, hogy „Üssenek a láncért!”, majd mindhárman ütni és rugdosni kezdték az ékszer tulajdonosát.  

A dulakodás közben az egyik támadó a bántalmazott férfi barátját egy késsel hátba szúrta. A cselekményét elmondta a társainak, akik azonnal veszekedni kezdtek vele. Látták a vérző sebet, így a nyakláncot azt visszaadták, a szúró fiatal pedig a nála lévő kést egy útszéli erdőrészen eldobta.

Súlyos a szúrt sérülés 

A bántalmazás következtében a nyaklánc tulajdonosa 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el, míg barátjának a mellkas hátulsó falának megnyílásával járó vágott, szúrt sérülése 8 napon túli gyógytartamú. 

Az ügyészség a bűnügyi felügyelet alatt álló, illetőleg letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában