Ítélet

2023.01.25. 18:30

Mindenkit megrövidített, akit csak tudott Megyaszón

Döntött a Szerencsi Járásbíróság arról a férfiról, aki hamis ígéretekkel csalt ki pénzt hiszékeny emberektől.

Fotó: Shutterstock

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Szerencsi Járásbíróság annak a helyi férfinak az ügyében, aki 2021. év során különböző valótlan ürügyekkel igyekezett pénzhez jutni. 

A megállapított tényállás szerint a vádlott az első esetben építési munkára szerződött egy megyaszói ingatlannál. Az ingatlan gazdája, egy asszony több részletben, közel négymillió forint előleget adott át neki. Munkavégzésre nem került sor, a sértettnek ráadásul a lakáskassza kamattal növelt összegét is vissza kellett fizetnie a pénzintézet felé. 

A férfi másik esetben egy gépkocsit adott el egy hölgynek, amely utóbb meghibásodott. A férfi felajánlotta, hogy eladja másnak az autót és a vételárat átadja részére. Az üzlet megvalósult, a férfi azonban ígéretét nem tartotta be és a pénzzel sajátjaként rendelkezett. 

Harmadik alkalommal javításra vett át egy gépkocsit, azonban azt tanácsolta a tulajdonosnak, hogy perelje be a céget, ahonnan azt vásárolta. Mindehhez ügyvédi és szakértői segítséget ajánlott fel, amelyhez pénzt is átvett. A tulajdonos azonban nem tudott az érintettekkel kapcsolatba lépni. 

A vádlott negyedik alkalommal szintén egy autó eladásában működött közre, majd az átírás során derült fény arra, hogy a műszaki érvényesség időpontját kézírásával meghamisította.

Megtérültek a károk 

A vádlott valamennyi sértett kárát megtérítette, az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A férfit a bíróság csalás, sikkasztás és közokirat-hamisítás bűntette miatt 2 év – végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában