Két elkövető

2023.01.18. 13:45

Két betörőt fogtak Szendrőben, az egyikük csak 14 éves - fotókkal

Szendrőben megnőtt a betöréses lopások száma a múlt év végén, ez év elején. A rendőrség, a helyi polgárőrség, és az önkormányzat közös összefogásaként megszűnt a probléma, miután elfogták a két egymástól függetlenül ténykedő tolvajt.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrse nyolc esetben egy 14 éves fiatalkorú fiúval, és egy 29 éves szendrői férfival szemben. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tolvajok egymástól függetlenül törtek fel kisboltot, melléképületet, házat.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A 14 éves fiatalkorú fiú 2022 december végén, és ez év elején négy estben tört be egy szendrői kisboltba, és ingatlanba. A tolvaj pénzt, televíziót, telefont, vagy éppen hangfalakat tulajdonított el. 

A 29 éves férfi jellemzően ez év januárjában hatolt be hétvégi házakba, illetve egy kiskereskedésbe. A férfi bakancsot, fazekakat, különféle szerszámokat, szőnyeget, hősugárzót, poharakat, bográcsot tulajdonított el, továbbá egy élelmiszerboltból pedig - 2023. január 10-én - többek között kolbászt, csokoládékat, szeszes italt lopott el. A 29 éves férfi három esetben társával követte el a bűncselekményeket, akit egyénként már köröztek a rendőrök, és elfogását követően börtönbe is szállították.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A bejelentéseket követően a rendőrök a helyi polgárőrség közreműködésével azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható tolvajokat.

A fiatalkorú fiút hatósági eljárás keretében gyermekvédelmi intézetben helyezték el. A 29 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette, továbbá a hatóság vele szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az Edelényi Rendőrkapitányság az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a megfelelő biztonságtechnikai eszközök használata védelmet nyújthat a betörőkkel szemben!

 A Biztonság mindenkié (lehet):

  • Több ponton záródó biztonsági ajtókkal!
  • Biztonsági lakattal.
  • Távfelügyelettel.
  • Kamerával vagy kamerarendszerekkel.
  • Ha az ajtókat bezárják! Kulccsal!
  • Ha az ablakokat is bezárják!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában