Garázdaság

2023.01.31. 10:48

Cigikérésből csoportos rablás lett Miskolcon

A férfi összekuporodva, hassal a földön fekve, kezeit feje előtt tartva próbált védekezni.

ÉM

A férfi összekuporodva, hassal a földön fekve, kezeit feje előtt tartva próbálta kivédeni az ütéseket

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú és egy felnőttkorú férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette és garázdaság vétsége miatt. A vádirat szerint a csapat 2022. május elején, az egyik napon, a hajnali órákban Miskolc belvárosában sétáltak, a társaságukban lévő férfi bement egy dohánytermékeket árusító boltba, amikor kijött a rá  várakozók arra kérték, hogy a vásárolt cigarettából adjon nekik is. A férfi erre azonban nem volt hajlandó, így az egyik fiatalkorú mellkason rúgta, amikor földre került, még két alkalommal megkísérelte fejbe rúgni, de a megtámadott ezeket kézzel hárította. A fiatal tovább akarta bántalmazni, azonban a cselekménynek a bolt biztonsági őre vetett véget, aki távozásra szólította fel őket.  

Valamennyien elmentek, de mintegy 20 perc elteltével Miskolc egy másik belterületi részén a megvert férfi és a csapat összetalálkoztak, az egyik  felnőttkorú odalépett hozzá, nagy erővel megütötte. A földre került embertől követelték az órája és az ékszerei átadását, ezután pedig homlokán, arcán, mellkasán többször megütötték, megrúgták. A férfi összekuporodva, hassal a földön fekve, kezeit feje előtt tartva próbált védekezni.  

Eközben átkutatták a zsebeit, 60 ezer forintot és a mobiltelefonját elvették. Megkísérelték még két ezüst karlánc és egy karóra eltulajdonítását is, közel 300 ezer forint értékben, azonban egy elhaladó gépjármű megzavarta őket, ezért elfutottak a helyszínről.

Javítóba és börtönbe köldenék őket 

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzott sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottak közül a fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést, a felnőttkorú vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában