Közlekedés biztonságosan

2023.01.30. 15:03

Baleset lett a figyelmetlenségből Miskolc és Szikszó közelében

Két autó is lesodródott az útról a borsodi településektől nem messze az elmúlt napokban.

Két közlekedési baleset is történt Miskolc és Szikszó közelében.

Forrás: police.hu

Két közúti közlekedési baleset is történt az elmúlt napokban, Miskolc és Szikszó közelében, ahol a sofőrök nem az út viszonyokhoz igazítottan választották meg autóik sebességét, és balesetet szenvedtek. A biztonsági övet használták, így egyikük sem sérült meg súlyosabban. Az idevonatkozó szabály egyszerű, mint a biztonsági öv használata: A gépjárművel történő közlekedésünk során a biztonsági öv használata kötelező!

Az egyik esetnél a 24 éves sofőr Alsóvadász és Szikszó között közlekedett 2023. január 25-én a kora reggeli órákban, amikor a jeges útfelületen megcsúszott, majd lesodródott a szántföldre, ahol a tengelye körül át is fordult. 

Az elsődleges adatok szerint a sofőr nem az útviszonyokhoz mérten közlekedett.

Forrás: police.hu

A másik esetben az 55 éves sofőr Harsány és Miskolc között közlekedett 2023. január 25-én szintén a reggeli órákban, amikor egy balra ívelésű kanyarban, a vizes útburkolaton megcsúszott, majd egy útmenti fának ütközött. Az elsődleges adatok szerint az autó vezetője nem az útviszonyokhoz igazította járműve sebességét.

A balesetben az autók vezetői könnyű sérüléseket szenvedtek. Az adatok értékelését követően a szakemberek számára az is egyértelműen látszik, hogy a biztonsági öv használata megmentette a sofőröket - tudatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: police.hu

Biztonság? Kötve hiszem!

Gépjárművel történő közlekedésünk során a biztonsági öv használata kötelező!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság az esetek kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy erős fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől. Ezért indulás előtt kapcsolják be biztonsági övet és hívják fel utastársaik figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat! Tedd meg, használd a biztonsági övet!

Az utak biztonsága és a balesetek elkerülése érdekében arra is felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekedjenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában