Ittasan, bódultan

2023.01.29. 19:00

Az ítéltőtáblán a tarcali szurkáló ügye

Többször megszúrta a hasán, mellkasán, a nyakán, illetve a karján és azt kiabálta, hogy „megdöglesz!”.

ÉM

Többször megszúrta a hasán, mellkasán, a nyakán, illetve a karján és azt kiabálta, hogy „megdöglesz!”.

F. Á. 2021. áprilisában alkoholt és herbált fogyasztott, emiatt ittas és bódult állapotba került Tarcalon. Az utcán sétálva meglátta közeledő ismerősét, indok nélkül ordítani kezdett, kérdőre vonta, hogy egyáltalán miért van ott, és távozásra szólította fel, miközben életveszélyesen megfenyegette. Közben a támadó magához vett egy 32 centi hosszú, 19 centi pengehosszússágú kést, amellyel ismerősét többször megszúrta a hasán, mellkasán, a nyakán, illetve a karján és azt kiabálta, hogy „megdöglesz!”.  

A megtámadott férfi a földre esett, azonban még telefonon segítséget tudott kérni testvérétől, aki szólt az élettársának, hogy segítsen hazamenni a megszúrkált férfinak. A helyszínre érkező férfi - miután látta a sértett állapotát - értesítette a mentőket és a rendőrséget. A támadó férfi ekkor már őt is megöléssel fenyegette. A megszúrkált férfi sérülései életveszélyesek voltak.

Tíz év szabadságvesztés a tét 

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2022. októberében F. Á. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. 

A fellebbezés nyomán a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa február 1-jén 9 órától távmeghallgatást tart az ügyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában