Féltékenység

2023.01.24. 09:53

Addig ütötte riválisát, amíg mozgott a putnoki férfi

Félreérthetetlen helyzetben találta szerelmét egy férfival. Nem tudta fékezni indulatait.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi és egy 37 éves nő ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt.

A vádirat szerint a vádlottak érzelmi és szexuális kapcsolatban voltak, azonban a nő egy másik férfi lakásában élt Putnokon, akivel gyermekkori barátság kötötte össze.

2021. november végén, az egyik napon, a délutáni órákban a házigazda férfi és a nő egy ismerősükkel a település egyik sörözőjében italoztak. Utána vásároltak még szeszesitalt és késő estig italoztak a férfi lakásán. Mindhárman távoztak a lakásból, de a férfi és a nő vádlott rövid idő múlva visszamentek.

Hívatlan vendég

A késő éjszakai órákban a nő szerelme ittas állapotban megjelent a lakásnál és barátnőjét kereste. Közte és a lakástulajdonos férfi között már korábban is többször volt féltékenységből eredő konfliktus. A hívatlan vendég dörömbölt az ajtón, majd benyitott, és szexuális aktusra utaló félreérthetetlen helyzetben találta barátnőjét és a házigazdája.

A meztelen házigazda azt mondta a férfinak, hogy közösült a barátnőjével, erre az dühös lett, először pofon ütötte a barátnőjét, majd ütlegelni kezdte a házigazdát. 

A nő látta a bántalmazást és észlelte, hogy a férfi az életét és testi épségét veszélyeztető helyzetben van, azonban elszaladt. Bár lehetősége volt segítséget kérni, de senkit sem értesített a veszélyhelyzetről.

A lakásban maradt vádlott legalább tizenkétszer ököllel megütötte a sértett fejét és a földre került férfit több mint húsz alkalommal megrúgta, megtaposta, majd egy késsel többször megsebezte, és a vérző férfit a padlón hagyva, eltávozott.

Sokat szenvedett

A sértett a bántalmazás következtében testszerte olyan súlyos töréses sérüléseket szenvedett el, amelyek az élettel összeegyeztethetetlenek voltak, a halál bekövetkezésekor az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet kellett elszenvednie.

A támadó férfi és szerelme a cselekményt követően összetalálkoztak, együtt töltötték az éjszakát, majd másnap visszamentek a lakáshoz, és a rendőrségen bejelentették, hogy holtan találták a sértettet.

Életfogytiglant kaphat

Az ügyészség a vádlottak közül a letartóztatásban lévő büntetett előéletű férfi vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, a büntetlen előéletű nő vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés az indítvány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában