Brutális

2022.12.06. 09:31

Pénzkérésnek indult, utcai rablás lett belőle Borsodban

A pénztárcáját akarta elvenni tőle, a férfi ennek is ellenállt, erre a támadó kétszer nagy erővel, ököllel fejen ütötte.

ÉM

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú férfi ellen minősített rablás bűntette miatt. A vádirat szerint a fiatal idén április második felében, az egyik napon, az esti órákban Edelény belterületén, az utcán leszólított egy rossz egészségi állapotban lévő és nála gyengébb fizikumú férfit azzal a céllal, hogy értékeket szerezzen meg tőle.  

Először pénzt kért kölcsön gyógyszerre, amikor viszont a megszólított férfi felajánlotta neki, hogy kiváltja a receptjét, a fiatalabb kétszer megpróbálta megütni tenyérrel, és térddel lágyékon akarta rúgni. A megtámadott ezeket még elhárította, mire a támadó a felső ruházata zsebében lévő pénztárcáját akarta elvenni tőle, a férfi ennek is ellenállt, viszont az kétszer nagy erővel, ököllel fejen ütötte. Az ütésektől a férfi elveszítette az eszméletét és a földre zuhant.

Vitte a készpénzt 

A fiatal férfi ekkor elvette a pénztárcáját, amiből 40 ezer forint készpénzt szerzett meg, aztán a pénztárcát hátrahagyva elszaladt. A bántalmazás  következtében a megtámadott férfinak orvosilag értékelhető sérülései nem keletkezett. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás melléktüntetést indítványozott vagyonelkobzás elrendelésével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában